Καλο-κακο, ασχημο-ομορφο, μερα-νυχτα, ζωη-θανατος, χαρα-λυπη, κλαμα-γελιο....ολα στη ζωη εχουν το αντιθετο εκεινο κομματι που το συμπληρωνει και δινει αξια σε εκεινες τις δυο λεξεις....Pepito-....? Pepito-.....? Μπααα...Μπορει πιο μετα. Αξιζε να δοκιμασω τουλαχιστον!!
Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2006
Time goes by...
Πριν λιγες μερες πηγα με φιλους να δω το Deja Vu στο σινεμα. Κατα τη διαρκεια του διαλλειμματος ενας φιλος μου αρχισε μια συζητηση στην οποια εκτος οτι ηταν και πολυ αποτομος, δεν αλλαζε και γνωμη για τιποτα. Ακομα και οταν το ιδιο το εργο, βεβαια θ αμου πειτε ειναι εργο σιγα, του απεδειξε κααααπως τη θεωρια μου. Θα ηθελα να την εκφρασω σημερα σε αυτο το ποστ και ισως καποιος αρκετα τολμηρος να μου απαντησει, να πει τη γνωμη του, ισως να μου αλλαξει εμενα τη γνωμη μου.
Λοιπον, η ταινια για οσους δεν την εχουν δει εχει να κανει με τον χρονο. Πως μπορεις να ταξιδεψεις στο χρονο, να αλλαξεις γεγονοτα. Ολοι θα το εχουνε σκεφτει καποτε. Αλλα τι θα γινοταν αν μπορουσε να γινει? Τι θα εκανε ο καθενας μας? Θα το χρισημοποιουσε για τον εαυτο του? Την ανθρωποτητα?
Ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη λοιπον. Ειμαι ανθρωπος που το διαβασμα δεν ειναι το ατου του. Δε μου αρεσε ποτε. Αλλα παντα μου αρεσε να συζηταω. να καθομαι και να ακουω με τις ωρες κατι που να με ενδιαφερει. Επισης διαβαζω μονο οτι μου κινησει τι περιεργεια. Μαλλον για αυτο να μη μου αρεσε το σχολειο! :Ρ

Ετσι λοιπον μετα απο πολλες συζητησεις, για να μπαινουμε παλι στο θεμα, με μεγαλους ανθρωπους μεγαλης μορφωσης, κατεληξα στο συμπερασμα οτι:

Ο χρονος ειναι ενα σημειο. ΠΟλλοι λενε οτι ειναι μια γραμμη. μια ευθεια γραμμη που η αρχη της ειναι το παρελθον, εκει που ειμαστε, το παρον και εκει που τελειωνει το μελλον..
βεβαια δεν τελειωνει ποτε. Αλλα καταλαβαινετε τι εννοω.
Αλλα τελικα ειναι ενα σημειο. Το παρον, το παρελθον, το μελλον ειναι το ιδιο. Η ιδια χρονικη στιγμη. Σκεφτειτε το, για εμας το τωρα ειναι παρον. Για εμας ομως χτες αυτο ηταν μελλον. Και τωρα το τελευταιο λεπτο ειναι παρελθον! Το μονο που αλλαζει λοιπον δεν ειναι ο χρονος, αλλα εμεις. Το οπτικο μας πεδιο δηλαδη. Αναλογα απο ποια οπτικη γωνια το βλεπουμε ετσι καθοριζουμε και τον χρονο. Ενα αλλο παραδειγμα το οποιο επιβεβαιωνει αυτο που ειπα ειναι το εξης πειραμα που ισως να το γνωριζετε.

Πριν καποιες δεκαετιες, οταν πρωτοβγηκε το Κονκορντ, το πρωτο υπερηχητικο αεροπλανο ποτε στην ιστορια, κανανε ενα τεστ. Μια απο τις θεωριες που εβγαλε ο Αινσταιν ηταν οτι αν καποιος μπορεσει να ταξιδεψει με ταχυτητα ιση και μεγαλυτερη απο αυτη του φωτος μπορει να παει οπουδηποτε στο χρονο. Μπορει δηλαδη να ταξιδεψει με τετοια ταχυτητα που να μεταφερθει στο χρονο. Κατι τετοιο στην αρχη ειπανε οτι γινεται μονο προς τα μπροστα, αλλα συντομα ειπανε οτι μπορει να γινει και ταξιδι στο παρελθον. Βεβαια κατι τετοιο ειναι μονο θεωρια διοτι η επιστημη , η μαλλον φυσικη λεει οτι το σωμα δε μπορει να ταξιδεψει με τετοια ταχυτητα γιατι τα μορια τα οποια αποτελουν το ανθρωπινο σωμα η θα καταστραφουν στην πορεια η οταν μεταφερθουν να μεταφερθουν σε μια παραλογη και περιεργη θεση. Βλ. πειραμα της Φιλαδελφειας ( το οποιο εγχει σχεση με τον χρονο και τις διαστασεις).

Ετσι λοιπον, βαλανε στο κονκορντ ενα ρολοι και ενα ρολοι στη γη. Ιδια ωρα, ιδιο ρολοι, ιδιες συνθηκες, μονο που το κονκορντ θα ταξιδευε με ταχυτητα ιση με του ηχου. Οχι η ταζυτητα που χρειαζεται για να πας μπροστα αλλα τουλαχιστον μεγαλυτερη απο τη δικια μας.

Το αποτελεσμα για να μη σας τα πολυλογω ηταν το ρολοι του κονκορντ μετα απο πολλες ωρες πτησης εδειξε οτι πηγαινε 3-4 δευτερα πιο μπροστα. Κατι αναλογο λοιπον, αν βεβαια τη βαλετε αυτη τη ταχυτητα εις πενταπλουν και βαλε, μπορει να γινει και με το ταξιδι στο χρονο.

Ενα αλλο πραγμα το οποιο πρεπει να πω ειναι αυτο με τις διαστασεις. Ειναι γνωστο οτι υπαρχουν 4 διαστασεις. Μεχρι τωρα! Τωρα προσπαθουν να βγαλουν και την πεμπτη...μη ρωτατε πως! Οταν μαθω θα το δημοσιευσω! Οι διαστασεις ειναι κατι που το ζουμε και εμεις. Μπορουμε να το δουμε και εμεις εννοοω. Η τηλεοραση....τρισδιαστατη....η φωτογραφια, μια ζωγραφια, δυσδιαστατη. Για εμας ο χρονος ειναι διαφορετικος απο αυτος των αλλων διαστασεων. Για εμας το παρελθον ειναι για καποιους το μελλον. Πολλοι λενε οτι ζουμε κιολας σε αυτες τις διαστασεις. Και το πιστευω και εγω. Κατι το οποιο το αποδεικνυει και αυτο, το γεγονος οτι δηλαδη ο χρονος ειναι σχετικος, οτι υπαρχει συνδεση μεταξυ των διαστασεων, οτι δεχομαστε ερεθισματα απο αλλες διαστασεις οπως και εμεις εππηρεαζουμε τις αλλες ειναι τα λεγομενα deja vu. Πολλοι λενε οτι οι φυλακες αγγελοι μας ( υπαρχουν και το πιστευω και αυτο αλλα σε αλλο μπλογκ συντομα!!) ειναι αυτοι που οταν κοιμομαστε μερικες φορες μας δειχνουν εικονες του μελλοντος και μας προειδοποιουν. Βεβαια οταν ξυπνησουμε και μεχρι να γινει αυτο που ειδαμε δε το θυμομαστε καθολου αλλα οταν γινει τελικα ξυπναμε και λεμε ωχ, ντεζα βου!

Ειναι ομως οι αγγελοι? Δε το νομιζω. Οι φυλακες αγγελοι μας ναι, εχουν μια ταση μερικες φορες να προσπαθουν να επικοινωνουν μαζι μας λεγοντας μας με το τροπο τους να προσεξουμε. Ειναι πολυ δυσκολο και προσωπικα, γινεται μονο σε πολυ ασχημες στιγμες, οταν καποιος ειναι πολυ δεκτικος σε αυτα τα ηλεκτρομαγνητικα κυματα. Μπορω να σας μιλησω για το πως σε προειδοποιοουν, πως μπορεις να ερμηνευσεις τη καθε αυτη στιγμη , και πως μπορεις να εισαι πιο δεκτικος σε αυτου του ειδους τις "συμβουλες"! Σε αλλο ποστ ομως! :Ρ

Τα μηνυματα που περνουμε ως ντεζα βου ειναι στιγμες που ζησαμε ηδη. Οπως σας ειπα, ο χρονος ειναι σχετικος. Για εμας το τωρα ειναι παρον, αλα γι ακποιον αλλον ειναι μελλον. Οταν κοιμομαστε το μυαλο, τεινει να ειναι πιο επιρρεπης στις διαφορες ηλεκτρομαγνητικες αυτες ακτινοβολιες και μερικοι πολυ ομως ειδικοι στο χωρο μπορουν να μπουν σε αλλες διαστασεις. Οταν λοιπον εικονες ενος συμβαντος μας ερχονται στο νου δεν ειναι ο αγγελος μας, ο παππους μας, η γιαγια μας....αυτοι δε ζουνε στο μελλον. Ειναι μαζι μας.
Αυτος που μας τα "παρεχει" ειναι ο εαυτος μας. Μη φανταστειτε οτι γυρναει πισω στο χρονο η επικοινωνει απο αλλη διασταση εγκεφαλικα και θελοντας! Οχι.
Εμεις ζουμε τωρα, εμεις ομως τωρα ζουμε και στο μελλον, στο παρελθον....ο εαυτος μας αυτη τη στιγμη ειναι και στα τρια αυτα σημεια. Πολυ απλα, μερικες φορες ο νους μας μπορει να επικοινωνησει μεταξυ των τριων αυτων και να παρει πληροφοριες.

Θα πειτε ειναι τρελο, αλλα σκεφτειτε το. Ψαξτε το... Θα δειτε οτι μια μικρη αληθεια ευπαρχει σε ολο αυτο. Βεβαια ειναι διαφορετικο το πως μπορει κανεις να ερμηνευσει αυτα τα πραγματα ετσι?.

Στη ζωη μου, και οσοι με γνωριζουν ξερουν οτι ειμαι αρκετα συνεσταλμενο ατομο με πολλες αποριες και διψα να εξερευνησω τα παντα. Οσοι με ξερουν καλυτερα, θα ξερουν οτι η διψα μου αυτη ειναι περισσοτερο για το σεξ!!!! Ηταν μαλλον! Τωρα ειναι το σεξ, τα συναισθηματα, ο νους....πολλα τετοια.."φιλοσοφικα" θεματα! :Ρ
ΘΑ ξερουν λοιπον οτι δεν ειμαι τρελος και τα λεω αυτα, αλλα τα ψαχνω συνεχεια.

Ας πουμε τωρα κατι αλλο. Αν λοιπον υπηρχε αυτη τη στιγμη κατι τετοιο, που σας εδινε τη δυνατοτητα να παιξετε με τον χρονο, τι θα κανατε? Ειναι καλο να παιξει κανεις με αυτο?
Ποιος απο μας δεν εχει πει καποτε, αν μπορουσα να παω πισω, θα σκοτωνα τον Χιτλερ πριν κανει το κομμα του και καταλαβει την Γερμανια ( πολιτικα ) και μετα σκοτωσει τοσους.
Αν μπορουσα να παω πισω θα προειδοποιουσα τα Αμερικανακια για το Περλ Χαρμπορ.
Αν μπορουσα να παω πισω θα πηγαινα να παρακολουθησω μια παρασταση του Αριστοφανη, να σκοτωσω τον Ποντιο Πιλατο πριν σκοτωσει τον Χριστο, να δω τον Σωκρατη πριν πεθανει, να δω αν ο Ομηρος εγραψε παραμυθια η εγραψε γεγονοτα, να δω ο Αχιλλεας...υπηρξε?!
Και παμε και σε πιο προσωπικα....Να σταματησω τον παππου μου που καπνιζε και πεθανε απο αυτο, να σταματησω την γιαγια μου που επεσε και πηγε απο μαλακια...να εμποδισω καποιον αλλον να κανει κατι, να μη πω στη κοπελα μου μεσω e-mail οτι χωριζουμε και να καταριεμαι τη στιγμη που το κανα, να αποτρεψω το σκυλακι μου να γρατζουνισει το παιδακι απο κατω, να παω στον εαυτο μου να του πω τα θεματα των πανελληνιων και ετσι να περασω καπου ΓΑΜΑΤΑ.....

Μπορειτε να συνεχισετε και εσεις...εγω κουραστηκα! Αλλα αν οντως τα κανατε αυτα...τι θα γινοταν? Μπορει να μην υπηρχατε καν! Καποιος μου πε οτι , οπως και στη ταινια οτι συνεχιζεται να ζειτε, η γραμμη στην οποια εσεις ζειτε συνεχιζει αλλα σε μια αλλη διασταση. Δεν ειναι λογικο ομως. Σκεφτειτε...οι διαστασεις υπαρχουν ηδη, δεν τις φτιαχνουμε εμεις. Αλλο αμα δεν τις εχουμε ανακαλυψει ακομα. Δεν συνεχιζει λοιπον. Αλλοιωνεται. Παυει να υπαρχει. Γιατι το παραμικρο να κανουμε στο παρελθον, το μελλον αλλαζει. Ενα πολυ απλο παραδειγμα?

Ενα παιδακι περναει το δρομο. Πεφτει ενα φορτηγο πανω του και το σκοτωνει. Ο οδηγος παει φυλακη. Ο αστυνομικος ηρθε να τον συλλαβει. Ο κοσμος γυρω απο το ατυχημα εμεινε για ωρα.

Το ιδιο παιδακι περναει το δρομο. Τελευταια στιγμη εσεις σωζετε το παιδακι. Ο αστυνομικος ποτε δε ερχεται. Δε μιλαει με μαρτυρες. Παει στη γυναικα του....
Ο κοσμος γυρω δε μαζευτεται....μι αγυναικα παει νωριτερα στο σπιτι....μαγειρευει για τα παιδια...ενα παλικαρι παει στη κοπελα του και πηδιουνται επειδη εχει καψες. το πρωινο του ηταν υπεροχο.
Ο οδηγος παει σπιτι του και η γυναικα του τον υποδεχεται με σφαλιαρες γιατι ξεχασε να πληρωσει τους λογαριασμους.
Το παιδακι...τον επομενο μηνα γνωριζει ενα αλλο παιδακι που γινονται μετα οι καλυτεροι φιλοι...Καποια στιγμη κανει παιδια...και μετα εχει εγγονια...

Καταλαβατε την διαφορα? Το να σωσετε καποιον, το να σκοτωσετε τον Χιτλερ, θα εχει μια τεραστια καταστροφικη επιδραση στο κοσμο. Θα αλλαζε τελειως. Ποσα εκατομμυρια σκοτωθηκαν σε αυτον τον πολεμο? Ποσα θα ζουσανε τωρα αν πεθαινε? Ποσοι απογονοι θα υπηρχαν? Απο την μια το σκεφτεσαι και λες....ειναι πολλα τα καλα....αλλα ειναι? Ποτε δε ξερεις τι προκειται να γινει...τι επιπτωσεις μπορει να εχει το οτι θα σε δει μια κοπελα στο δρομο και θα καθυστερησει να περασει ενα δρομο, να συναντησει μια φιλη, να κανει μια δουλεια.

Ειναι ωραιο μερικες φορες τι μπορει να σκεφτει καποιος στις 2 το πρωι ε?!!

Τεσπα, οπως και να εχει...αυτα τα ολιγα ειχα να πω σχετικα με το θεμα αυτο. Δε μου ερχεται κατι τετοιο αυτη τη στιγμη αλλα αν εχει κανεις καποια απορια, θα ειμαι πολυ ευτυχης να απαντησω! Τα λεμε συντομα!
 
posted by Pepito at 1:07 π.μ. | Permalink |


0 Comments: